Knjigovodstvo za paušalce

Za obrtnike u sustavu paušalnog oporezivanja

Knjigovodstvo - 25 godina iskustva
Knjigovodstvo

Knjigovodstvo za obrte u sustavu paušalnog oporezivanja

Posjedujemo više od 25 godina iskustva u vođenju knjigovodstva i savjetovanju paušalaca

Paušalci su dužni voditi slijedeću evidenciju

Porezni obveznik vodi knjigu prometa sam za sebe tijekom cijele kalendarske godine. Knjiga prometa ne predaje se u Poreznu upravu.

U nju se upisuju iznosi koji su naplaćeni u gotovini te iznosi koji su naplaćeni bezgotovinskim putem.

U određenim slučajevima i kod određenih djelatnosti dužni ste voditi i druge evidencije, sukladno važećim Zakonima – za sve nedoumice i pitanja slobodno nas kontaktirajte!

PO-SD obrazac je izviješće o paušalnom dohotku od samostalne djelatnosti i uplaćenom paušalnom porezu na dohodak i prirezu na dohodak za proteklu godinu.

PO-SD obrazac se podnosi jednom godišnje Poreznoj upravi najkasnije do 15. siječnja za proteklu godinu. Na temelju tog obrasca, Porezna uprava utvrđuje ostvaruje li obrtnik veći ili manji dohodak od utvrđenog postojećim rješenjem.

Pitanja

Susrećete se s brojnim pitanjima

Obratite nam se s pitanjima koja vas muče prije otvaranja paušalnog obrta ili tijekom njegova poslovanja. Ukoliko koristite naše knjigovodstvene usluge – za vas pratimo relevantne propise i obavještavamo vas o promjenama zakona/propisa koje trebate poštovati.

Posebnosti

Domaće i inozemno poslovanje

Većina  paušalaca posluje na hrvatskom tržištu, no velik broj istih, posebice u dijelu IT djelatnosti, posluje na tržištu Europske unije i SAD-a. Takvi obrti dužni su voditi određene evidencije, obračunavati i plaćati PDV. Prema dogovoru, za vas možemo obavljati navedenu uslugu evidencije i obračuna. 

Osobno preuzimamo dokumentaciju

Po dokumentaciju dolazimo osobno, prema dogovoru, u Vaš poslovni prostor ili nam ju dostavljate putem interneta. Sada se u potpunosti možete posvetiti vašoj tvrtki!

Savjetujemo naše klijente

Ukoliko postanete naš klijent, na raspolaganje Vam stavljamo više od 25 godina iskustva, te za vas pratimo izmjene zakona koji se tiču vašeg poslovanja.

Promjena knjigovodstva

Niste zadovoljni s postojećom uslugom? Javite nam se! Brzo i efikasno, u dogovoru s postojećim knjigovođom možemo organizirati prijenos usluge u Vivlion!

Pon - pet: 08:00 do 16:00

Bulvanova 22, 10000 Zagreb

Nazovite nas na +385 99 233 00 66